2016-11-29

Riadorma Apartman

És akkor kedves ismerőseim, kedves olvasóim, kedves mindenki, itt az ideje, hogy elkezdjem megmutatni Nektek a Riadorma Apartmant Cserkeszőlőben ami a Termál lakóparkban található, és a jelenlegi legnagyobb kihívás az életemben.

Reggeli mikor itt ébredek, ezt látom az erkélyről. Imádom.
Hol is kezdjem? Szeptember elején egy lagzit követő vasárnapon a konyhaasztalnál ücsörögve az újságokat nézegettem, amikor megláttam egy hirdetést egy eladó lakásról Cserkeszőlőben. Eszembe jutott, hogy tavasszal mikor csajos hétvégét szerettünk volna itt Húsvétkor, alig találtam szállást. Elkezdtem gondolkozni, hogy milyen jó is lenne, egy saját kis lakás, s akkor mehetnénk amikor csak kedvünk tartaná, a többi időben pedig ki lehetne adni, s jutna is, maradna is.

Az udvar állandó kis lakói már reggel totyognak valami finomság után kutatva.




Valamiért aztán még odáig sem jutottam el, hogy megnézzem a lakást, pedig majdnem ugyanakkora terasz tartozott hozzá,mint maga a lakás volt, s igen kedvező áron kínálták. Aztán elkelt, de a gondolat ott motoszkált továbbra is, hogy jó az ötlet. Megindult a keresgélés a neten, és nagy szerencsém volt egy ingatlanközvetítővel, mert a segítségével lett egy kis lakás, ami árban is elfogadható volt, s egész gyorsan eljutottunk a szerződéskötésig.

Miután ki lett minden fizetve, 3 hétig még maradtak a régi lakók, mert dolguk volt, s úgy gondoltam, mi baj lehet. Hát, most már tudom. Nagy kiesés volt ez a 3 hét, ráadásul hiába a kedvesség feléjük, hogy puszira maradhattak, kis sunyik voltak, s nem mindig túl együttműködők, de a hó eleji idegösszeomlás :-) után elmondhatom, most már szépen halad minden, s már nem gondolom, hogy jó tett helyébe jót ne várj, mert közben annyi helyzetben érkezett váratlan segítség akár ismeretlenektől is, hogy én magam is meglepődtem.

A következő bemutatkozóban már tudok mutatni pár belső előtte-utána fotót is, mert már végre lesz utána is. Próbálom úgy kialakítani a lakást, hogy én, a családom, szeretteim is otthon érezzük magukat, ha ott szeretnénk tölteni pár napot. Ellenben azzal, hogy a régi tulaj szerint nem kell semmit csinálni a lakáson, jó az úgy, ahogy van, hát nem tudom mikor jöttem-mentem rohangáltam ennyit, de ahogy látom a végét, egyre jobb, s egyre izgatottabb vagyok, milyen lesz a végén az összkép.

2017. január elejével indul a szálláshely szolgáltatás. Már megkaptam a helyi Polgármesteri Hivataltól az igazolást, hogy nyilvántartásba vettek, s még a héten elkezdem intézni a szerződéskötéseket a SZÉP kártyásokkal, ma pedig bekötötték az internetet is, tehát aki jön, nem marad wifi nélkül. Igyekszem gondolni mindenre, mindenkire.

Gyermekes családok, rátok is számítok majd. Már nézegetem a hordozható gyerekágyakat, hogy ha apróbb gyermekkel érkeztek, akkor ne kelljen cipekedni, s terveim között szerepel egy gyereksarok, ahol egy asztalkán rajzolással, színezéssel le tudja magát kötni a fiatalabb generáció, de mikor jöttök, majd látjátok majd.

Mikor megérkezel, itt jössz majd be a házba, ahol tágas, világos a lépcsőház, és lift is található, így kényelmesen feljutsz a 3. emeleti (tetőtéri) apartmanba.

A fürdő a út túloldalán található kb 200  méterre, de a lakópark lakásai úgy lettek kialakítva, hogy a fürdőkádnál 2 csap van, s az egyik csapból közvetlenül a helyi gyógyvíz folyik, így akár ki sem kell lépni az ajtón, úgy is élvezheti bárki annak jótékony hatását. A gyógyvíz magas alkáli-klorid és hidrogén-karbonát tartalmának köszönhetően számos egészségi problémára rendkívül pozitív hatással bír. A víz jótékony hatásainak köszönhetően nagyon eredményesen gyógyíthatók a krónikus mozgásszervi és reumatikus betegségek, valamint a nőgyógyászati bántalmak is.

Ha mégis a fürdő mellett döntesz, jól teszed. Számos medence található kívül, belül, pihenőkkel, s (nem csak) gyerekeknek csúszdával, ami bentről indul, majd az épületen  kívül folytatódik, s végül benn ér véget, itt huppansz a medencébe.
Cserkeszőlő az Észak-alföldi Régió déli részének, illetve Jász-Nagykun Szolnok megyének a legsikeresebb, legdinamikusabban fejlődő fürdőhelye. A község a Tiszazug kistérségében, a Körös és a Tisza által határolt természeti környezetben helyezkedik el. A főváros felől az M5-ös autósztrádáról Kecskemétnél letérve viszonylag könnyen elérhető. A fürdő fejlesztése már évtizedek óta a község fő stratégiája. Ennek köszönhetően nemcsak országos, de nemzetközi viszonylatban is ismert fürdőhellyé vált.

A továbbfejlődéshez, egyben a régió déli része egészségturizmusának fejlődéséhez korszerű fedett fürdőt kellett létesíteni, amely egész évben képes az időjárástól függetlenül kiszolgálni a vendégeket. Emellett bővíteni kellett a gyógyvizes medencék felületét, mert csúcsidényben a meglévő kapacitás már nem volt elégséges. Mindezeket figyelembe véve valósult meg a „Cserkeszőlő, Termál és Gyógyfürdő fejlesztés”című projekt 2009. október 02. és 2010. november 30. között.

A komplex, három szintes szolgáltatóegység létrehozásával a nemzetközi trendeknek is megfelelő, időjárástól független termálfürdő-szolgáltatások biztosítottak. A fedett téli termál-élményfürdő lehetőséget biztosít a szolgáltatási skála bővítésére, így a fürdő által elérhető célcsoportok köre kiszélesedett, családos vendégek a rosszabb idő beálltával is megtalálják számításaikat.. Gazdag növényzet, mediterrán stílus jellemzi a kialakítását.

Az építkezés befejeztével két újabb gyógyvizes medencét vehettek vendégek birtokukba, melyek vízmélysége 1 m, hőfoka az I. számúnak 35-37 Celsius, a II. számúnak 36-38 Celsius. Az egyikhez tartozik egy kiúszóval rendelkező, szabadtéri, tetővel ellátott medence. 
Itt légbefúvásos fekvőpadok  is találhatók. A belső térben pedig dögönyözők, vállmasszírozók, talpmasszírozók frissítik a testet.

Nagy népszerűségnek örvend a jakuzzi medence, mélysége 1 m, a víz hőfoka 34-36 Celsius.

Az élménymedence igazi gyermekparadicsom. Sodrófolyosó, óriáscsúszda, dögönyözők, légbefúvásos talpmasszírozó és pezsgőfürdő, valamint egy szabadtéri medence kiúszóval tartozik hozzá. A víz mélysége 1- 1,2 m, hőfoka 34-36 Celsius. Vízforgatóval ellátott.

A gyermekmedence inkább bébipancsoló. Mini csúszda és állatfigurák színesítik a hangulatot. A víz mélysége 0-0,6 m, hőfoka 34-35 Celsius. Vízforgatóval ellátott a medence.

A tanmedence vízmélysége 1,2 m, hőfoka 34-35 Celsius. Kiválóan alkalmas úszás oktatásra, de úszásra is nem csak gyermekeknek.

Az alagsorban 1.200 személyes, férfi- női öltöző, tusolók és pelenkázó, valamint egy, a későbbiek folyamán kialakítandó fitnesz terem helyezkedik el.

Hamarosan folytatom az apartman belső bemutatásával.

Jó pihenést!

Bodor Marcsi


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése